PRESCRIPȚIA PENTRU OCHELARI

Prescripţia (sau “reţeta” de ochelari sau lentile de contact) este documentul eliberat de oftalmolog sau optometrist care conţine o parte din informaţiile necesare executării ochelarilor de vedere sau comandării lentilelor de contact.

Uzual, sunt indicate puterile dioptrice ale lentilelor care vor fi montate în ramă în vederea realizării ochelarilor de distanţă sau de citit.

De asemenea pot fi indicate puterile lentilelor necesare pentru realizarea ochelarilor de vedere utilizaţi în condiţii sau cu scopuri speciale.

La solicitarea dumneavoastră, testarea poate urmări determinarea puterilor dioptrice pentru diferite distanţe de vedere, altele decît cele de citit şi de distanţă, în funcţie de necesităţile impuse de activitatea desfăşurată.

Pentru fiecare prescriere de ochelari poate fi indicată şi distanţa inter-pupilară în vederea montajului lentilelor în ramă. Totuşi, în unele ţări valoarea distanţei inter-pupilare nu este menţionată în prescripţie, fiind responsabilitatea optometristului sau a opticianului care efectuează montajul să o determine şi să o realizeze.

Unele prescripţii conţin şi informaţii referitoare la acuităţile vizuale determinate în timpul testării. Aceste valori pot fi complet diferite (dar echivalente) în cazul a două prescripţii obţinute în cabinete diferite deoarece acuităţile vizuale determinate depind de tipul de optotipuri folosite la testare, precum şi de sistemul de notare.

Uneori, pot fi indicate filtre colorate sau de protecţie ori tratamente aplicate pe lentilele ce vor fi comandate.

Pe lîngă informaţiile enumerate anterior, pe prescripţie sunt indicate data la care s-a realizat testarea, numele persoanei testate, cabinetul şi numele specialistului care a efectuat testarea.

Chiar dacă rezultatele finale vă sunt înmînate tipărite automat de aparat sau scrise de mînă de către oftalmolog sau optometrist, dacă procedura de testare s-a desfăşurat în conformitate cu necesităţile dumneavoastră vizuale, ele vor fi similare.

Dacă doriţi detalii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi